Daniele Ganser en de essentie van vredesonderzoek

Posted by in Pacifisme

https://www.youtube.com/watch?v=kpuemTD-XI4

Redpilled was ik natuurlijk al maar het was Daniele Ganser met zijn Zwitserse Friedensforschung met name over operatie Gladio en  de Oekraïne crisis die me wakker schudde dat ik intussen net als hij een pacifist was geworden en dat vrede en begrip en zelfs liefde tussen mensen en volken het enige dat het waard is om voor te strijden leven.

Er zijn twee routes naar vredelievendheid: de korte route is die van Wir haben es nicht gewusst. Kop in het zand en aardig zijn voor elkaar, gezellig doen. De tweede is een stuk lastiger: kennis verwerven en je ogen openen voor het gruwelijke leed van de gebieden in de wereld waar onze pax Americana nu in zijn tegendeel verkeert.

Ik maakte het lemma vredesonderzoek aan op Wikipedia. Het is een summiere beschrijving. Zie liever bij Friedensforschung. Weet je meteen waarom ik er trots op ben half-Duits te zijn. Wij Nederlanders rennen blind achter de anti-islamretoriek aan van PVV en FvD. Duitsers zijn – behalve de nog slapende meerderheid dan haha – echt wakker.

Onze eigen Peter R. de Vries kunnen we ook vredesonderzoeker noemen!

Geïnteresseerd geraakt in dat Gladio? Zie Dansers instituut SIPER en zijn eigen website. Hij is de onbetwiste Gladio expert. Wat we van Danser kunnen leren? Laat je niet in het hoekje “complotdenker” duwen. Repliceer altijd dat je pacifist en “amateur” vredesonderzoeker bent. Dat je je eigen innerlijke vrede zoekt, niet narcistisch maar in balans met doorleefde bezorgdheid over en aandacht voor de rest van de wereld. Je zou kunnen zeggen dat iedereen die complotdenken/vredesonderzoek verwerpt de facto narcist is.