Boek nu de Donald-Trump-lezing van Trump-kenner Hajo Smit

Posted by in Lezingen

Met het presidentschap van Donald Trump gaat de wereld de grootste paradigmawisseling beleven sinds de val van de muur in 1989. Hajo Smit is als schrijver van het boek “Donald Trump en Bernie Sanders – Amerikaanse lente 2016” als geen ander in staat het nieuwe wereldbeeld uit te leggen en te duiden.

In 1987 schreef Michael Gorbatsjov zijn boek Perestrojka (= herstructurering) dat als oorspronkelijke titel had: Over de herstructurering en het nieuwe denken. Hij koppelde eraan het concept van openheid en transparantie: glasnost. Je kunt stellen dat internet voor het westen dezelfde werking heeft gehad als westerse televisie en radio in het oostblok gekoppeld aan de openheid die Gorbatsjov vervolgens toestond.

Binnen twee jaar was de erosie van de nieuwe vrijheid zo sterk dat de Soviet Unie ineenstortte. In het westen heeft het allemaal langer geduurd. Internet is gemeengoed sinds het nieuwe millennium en toch duurde het nog zestien jaar – Bush en Obama – tot het westen klaar bleek voor een revolutie. Social media hebben daar zeker aan bijgedragen. De Arabische lente werd gehyped als gedragen door social media, maar die landen waren er niet klaar voor. De Amerikaanse Lente is echt! het Amerikaanse volk heeft haar soevereiniteit terug gepakt door de fel omstreden buitenstaander Donald Trump het presidentschap te bezorgen.

Hajo Smit is in 1991 cum laude afgestudeerd in Milieuhygiëne in Wageningen. Zijn specialisatie was meteorologie en klimaatmodellering. Tijdens zijn studie al belandde hij op het klimaatsceptische standpunt waardoor een carrière in zijn gigantisch groeiende vakgebied voor hem niet aantrekkelijk meer was. Hij trok de bergen in als skileraar en bergwandelgids en leefde voor zijn passie voor mensen en de natuur. Weer terug in Nederland ontwikkelde hij zich tot journalist en marketeer. Sinds 2009 is hij de drijvende kracht achter het weblog climategate.nl. Sinds 2011 is hij landelijk bekend met wintersportweerman.nl. In december 2016 nam hij Pauwnieuws.nl over als medium om over actuele gebeurtenissen vanuit het kantelende wereldbeeld te berichten.

In het “Tijdperk-Trump” is Hajo Smit bij uitstek de man die uw organisatie of team kan inspireren op een nieuwe manier naar oude bekende dingen te kijken. Klimaat, energie, duurzaamheid, natuur ecologie, vrijhandel, wetenschap, economische groei, robotisering. Al deze thema’s plaatst Hajo Smit op een vermakelijke wijze in een context die het denken van uw team of organisatie opfrist. Met name als het gaat om het bedenken van nieuwe trajecten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en zingeving en geluk in het werk is Hajo Smit uw man!

Rechtstreeks of via despreker.nl is Hajo Smit te boeken voor een lezing. Neem contact op via 0654268634.