’t is officieel: Hajo Smit Oostenrijks gediplomeerd tandempiloot

Posted by in Paragliding

Keihard geknokt. De afgelopen 8 jaar nul hoogtevluchten gemaakt. Beperkt gesoared in Wijk aan Zee met aftands oud materiaal. In april 2018 mijn eerste hoogtevlucht weer gemaakt vanaf de Choralpe bij Westendorf en toen volgas. Een zo goed als nieuwe Nova Mentor 5 gekocht en vliegen maar. Otto Kahn in Westendorf bracht me de basics nog eens goed bij. Maar daarna moest ik gewoon zelf aan de bak om de Eingangstest te kunnen halen. 150 vluchten maakte ik in korte tijd.

hajo-tandempiloot-oostenrijk

Halfzijdige klapper, steilspiraal, rollen en knikken. Starts en landing. Het moest allemaal staan als een huis. En dat deed het toen ik in juli aantrad bij AustriaFly in Werfenweng. Vervolgens doorliep ik bij de Flugschule Wildschönau de tandemopleiding. Met dank aan Florian, Georg en Patrick die graag met me vlogen als proefkonijn. Veertig stuks hoogtevluchten tandem. Eind september was ik helemaal klaar voor de examenvlucht met wederom Georg als ballast. De vlucht was om een ringetje door te halen en ik geslaagd.

Begin oktober had ik het papiertje in handen. DOSI betekent Doppelsitzberechtigung. Nu nog 12 maanden wachten en 100 tandemvluchten maken en dan kan ik de boel ook commercieel opstarten. Commercieel tussen aanhalingstekens want het is pure passie. Het kan niet voor niets. Van mijn complete set tandemspullen kun je al een aardige auto kopen. En het moet onderhouden worden. Je moet die vlieguren blijven maken. Maar geen zorg. We doen het graag. Het is misschien op skiën na het mooiste wat er is.

cadeaubon-tandemvlucht

Wil je al met me vliegen op korte termijn? Steun dan mijn website Wintersportweerman.nl met een kleine donatie. Zo kom jij met voorrang op de wachtlijst ….